Pomen logotipa

Logotip s svojo živahno zeleno barvo predstavlja nov začetek, nekaj novega, svežega. Kot pomlad, ki prinaša novo upanje.

V sredini si lahko predstavljamo obris sedečega človeka, z glavo, rokami, z upognjenim hrbtom in s pokrčenimi koleni. Trenutni problemi človeka (še) potiskajo k tlom in ga bremenijo.

Kratici NU (Novo upanje) pa že nakazujeta radost, živahnost, zaupanje, igrivost. Črka N v modri barvi predstavlja vodo, žuboreči studenec, ki teče čez drn in strn ali valovanje morja. Simbolično ponazarja tudi cikel vzponov in padcev ter ponovnih vzponov našega razpoloženja in doživljanja, pa tudi cikel življenja. Črka U v rdečkasto vijolični barvi je kot visoko dvignjene roke, polne navdušenja, veselja, radoživosti, moči in zmagoslavja.

Rumena pika predstavlja svetlobo, sonce, neko oporo, lahko pa tudi žogo, igrivost ali pa morda Božjo navzočnost.

Center smo poimenovali NOVO UPANJE, ker smo prepričani, da lahko vsak s (strokovno) pomočjo nekoga, ki verjame vanj, iz še tako velike stiske najde izhod. Ko človek v nekem pristnem odnosu doživi občutek sprejetosti in vrednosti, ko si dovoli biti ranljiv in si morda prvič prizna, da s svojim vedenjem lahko nehote prizadene bližnjega ali pa spozna, da je upravičeno razočaran in jezen, ko drugi prizadenejo njega, ko sme začeti verjeti sebi in svojim občutjem in ko zmore začeti zaupati vase in v svoje sposobnosti, se življenje v resnici začne spreminjati.

Logotip je oblikoval akademski slikar Matej Metlikovič.

novoupanje logo

INDIVIDUALNE, ZAKONSKE IN DRUŽINSKE TERAPIJE IN IZOBRAŽEVANJE
Telefon: 030/235 117
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Prostori: Goriška cesta 17, Ajdovščina

#s3gt_translate_tooltip_mini { display: none !important; }