Predavanja

VABILO:

 

Pridružite se nam v Večgeneracijskem centru Ljudske univerze Ajdovščina in z novimi spoznanji izboljšajte odnose in dvignite osebnostno rast!

Vabimo vas na dve brezplačni predavanji in pogovor z Jernejo Dimec Bratina, ki je specialistka zakonske in družinske terapije ter zakonska in družinska terapevtka v centru Novo upanje v Ajdovščini. 

 

Torek, 16. JANUAR 2018, od 17.00 -19.30: Izražanje čustev, tudi jeze, ki ima veliko "obrazov"

Čustva in izražanje čustev; orodje za upravljanje s čustvi; razlikovanje  besa in tihe, potlačene jeze od odločnosti; telesni odziv in različni "obrazi" jeze; posledice neustreznega izražanja jeze; meja z nasiljem, naučena nemoč; konstruktivno soočanje z jezo; odgovornost odraslih za izražanje svojih čustvenih stanj; jeza pri otroku in odziv staršev; sistemski vidik in ozadje težav z izražanjem jeze.

Torek, 23. JANUAR 2018, od 17.00 -19.30: Soočanje s strahovi, pogum in samozavest 

Strah kot temeljno čustvo; različne oblike strahov; dve skrajnosti: preplavljenost ali odrezanost strahu; pretirani strahovi; telesni odziv na strah; soočanje s strahom; ko je strah otroka; podoživljanje travm; postopno izpostavljanje; otroški strah se prenese v odraslost; posledice dolgotrajnega strahu; učenje življenja s strahom in preseganje; pogum; vpliv na izboljšanje samopodobe in samozavesti.

 

Ciljne skupine: vabljeni vsi, ki želite: bolje razumeti svoja čustva in izboljšati svoje odnose; uvideti kako upravljati z jezo in odgovorneje izražati svoja čustvena stanja; premagati različne strahove in dvigniti svoj pogum in samozavest

Metode: predavanje, pogovor, izmenjava izkušenj

 

Predavateljica Jerneja Dimec Bratina je specialistka zakonske in družinske terapije ter zakonska in družinska terapevtka. Njene 24 letne delovne izkušnje obsegajo različna področja dela z ljudmi, od dela v gospodarstvu, preko izobraževanja odraslih, poučevanja mladih in razredništva do psihoterapije in izvajanja različnih predavanj ter delavnic, je pa tudi moderatorka na forumu partnerskih in družinskih odnosov.

                                                         

INFORMACIJE/PRIJAVE:

Število prostih mest je omejeno. Pohitite z obvezno prijavo na: HELENA FURLAN - tel. št. 041 437 785 ali e-pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

 

Helena Furlan,

dipl. org. menedž. kadrovskih in izob. procesov

un. dipl. ing. tek. teh.
Organizatorka izobraževanja

Ljudska univerza Ajdovščina 
Stritarjeva 1a, 5270 Ajdovščina

T: 05 366 47 53, 041 437 785
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

U: http://www.lu-ajdovscina.si/

novoupanje logo

INDIVIDUALNE, ZAKONSKE IN DRUŽINSKE TERAPIJE IN IZOBRAŽEVANJE
Telefon: 030/235 117
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Prostori: Goriška cesta 17, Ajdovščina